Kevätsiivoustalkoot

Helsingin kevätsiivoustalkoita on järjestetty jo yli 30 vuotta. Vuodesta 1984 kaupunkilaiset ovat siivonneet lähiympäristöään kaupungin tukemissa talkoissa. Kevätsiivousalkoissa siivotaan vain luontoon kuulumatonta roskaa yleisiltä alueilta, kuten puistoista, metsistä ja rannoilta, ei kiinteistöjen pihoilta tai yksityisiltä tonteilta. Talkoita saa järjestää kuka vain ja kaupunki lainaa siivousvälineet ja vie kerätyn roskan pois.

Kevätsiivoustalkooaika on huhtikuun alusta toukokuun loppuun, mutta Kaupunkiympäristö tukee asukkaiden järjestämiä talkoita ympäri vuoden.

Vuodesta 2020 lähtien talkoot ilmoitetaan sähköisesti netissä. Tästä tiedotetaan tarkemmin vuoden 2020 maaliskuun aikana. Talkoot voi edelleen ilmoittaa myös puhelimitse asiakaspalveluun 16.3. lähtien, jolloin aukeaa myös sähköinen ilmoittautuminen.

Voit tiedottaa talkoistasi tulostamalla alla olevan talkoojulisteen tai pyytää asiakaspalvelua lähettämään sinulle niitä.

Talkoojuliste A4

Talkoojuliste A3

 

Mikäli olet kiinnostunut siivoamaan rantoja, ole yhteydessä SATAKOLKYT-hankeeseen, joka koordinoi rantatalkoita ympäri Helsinkiä. SATAKOLKYT-hankeesta löydät lisätietoa osoitteesta satakolkyt.fi.

Helsingissä on 130 km upeaa merenrantaa, jossa talkoillessa pääsee samalla nauttimaan kauniista merimaisemista. SATAKOLKYT-kampanjan tavoitteena on saada koko rantaviiva siivottua talkoovoimin. Rantoja lähimmistä kirjastoista saa lainattua SATAKOLKYT-talkoosettejä, jotka sisältävät 10 roskapihdit ja roskapusseja.

Osallistumisohjeet:

  • Valitse siivouskartalta www.satakolkyt.fi pätkä siivoamatonta rantaa ja ilmoita siivousajankohta.
  • Hae roskapihdit ja roskapussit lainaan kartalla näkyvistä kirjastosta.
  • Nauti ulkoilusta rannalla ja siivoa samalla ranta roskista.
  • Jätä roskat isoihin jäteastioihin, jotka löydät siivouskartalta.
  • Ilmoita ranta siivotuksi kartalle ja rannan väri muuttuu vihreäksi!

Lisätiedot: www.satakolkyt.fi tai SATAKOLKYT-koordinaattori puh. 044 270 0573.

 
 

Ympäristökasvatus