Kirjailijanpuiston penkit

Helsingin Kirjailijanpuiston penkit uusittiin keväällä 2010. Penkit lahjoitti Libro ry:n koolle kutsumat lahjoittajat. Jokainen lahjoittaja lahjoitti yhden penkin, ja jokaiseen penkkiin on kiinnitettyyn messinkilaatta, johon on kaiverrettu runo tai aforismi sekä lahjoittajan logo.

Kirjailijanpuiston tarina alkaa siitä, kun Libro ry oli täyttämässä sata vuotta vuonna 2006, ja juhlavuoden kunniaksi haluttiin jotain pysyvää ja kestävää, muutakin kuin vain juhlatilaisuus.

Jo yli vuosi ennen juhlavuotta Libro ry:n puheenjohtaja Leila Kettunen alkoi kysellä mahdollisuutta Libron oman lahjoituspuun istutuksesta johonkin Helsingin puistoista. Leila lähestyi rakennusvirastoa, joka ehdotti paikaksi Kirjailijanpuistoa ja istutettavan puun lajikkeeksi uutta koristeomenapuuta Malus Kirjailija, jonka emopuut ovat juuri Kirjailijanpuistossa. Mikä sopisikaan paremmin kirja-alan väelle! Mutta koska muistolaatan asentamista ei suosita sen enempää puuhun kuin puun juurellekaan, heräsi toive oman puun edessä olevasta nimilaatallisesta penkistä. Kirjailijanpuisto olikin menossa peruskorjaukseen lähivuosina, jonka yhteydessä myös penkit oli tarkoitus uusia, ja näin löytyi loistava tilaisuus yhteistyölle.

Leila Kettunen alkoi levittää sanomaa tästä hankkeesta ja kuulostella muidenkin kirja-alalla vaikuttavien toimijoiden kiinnostuneisuutta mahdollisuudesta olla osallisena tässä ainutlaatuisessa, kirja-alaa yhdistävässä hankkeessa. Avukseen hän sai tiedottamiseen Kirjakauppaliiton toimitusjohtajan Katriina Jaakkolan, jonka ansiota oli myös penkkien julkistamistilaisuuden järjestelyjen toteutus.

Loppujen lopuksi 12 lahjoittajaa lähti mukaan yhteistyöhön ja näin Kirjailijanpuistoon saatiin 12 uutta penkkiä, väriltään Helsinki-vihreitä ja mallia Kaivopuisto. Penkit on tehty Staran puusepänverstaalla. Penkkien julkistamistilaisuus vietettiin 24.8.2010 ja nyt ovat nämä kauniit, puiset penkit runoineen ja aforismeineen kaikkien Helsingin asukkaiden ilona.

Penkkien lahjoittajat

Akateeminen Kirjakauppa
Finlands svenska författareförening rf
Kirjakauppaliitto ry
Kustannusosakeyhtiö Otava
Libro ry
LIKE Kustannnus Oy
Oy Moomin Characters Ltd
Schildts Förlags Ab
Suomalainen Kirjakauppa Oy
Suomen Kirjailijaliitto
Suomen Messut
WSOY

 
 

Yritysyhteistyö

Ympäristökasvatus