Haluatko ryhtyä kotakummiksi?

Helsingin Uutelan ulkoilualueelle, Skatan tilan läheisyyteen, pystytettiin marraskuussa 2017 kota, joka on auki ulkoilijoita varten viikonloppuisin. Kodalla päivystää kotakummit, vapaaehtoiset,  joiden tehtävä on sytyttää tuli, pitää sitä yllä, jutella mukavia ulkoilijoiden kanssa ja katsoa, että kodassa käyttäydytään asiallisesti sekä noudatetaan kotaetikettiä. Kota on auki mahdollisuuksien mukaan la – su klo 12 – 18. Kaupunki toimittaa polttopuut valmiina klapeina ja niitä on valmiina kodassa.

Jotta kota pystyttäisiin pitämään auki ulkoilujoille mahdollisimman säännöllisesti viikonloppuisin, tarvitsemme lisää kotakummeja. Päivystysvuoroja saa ottaa oman ehtimisen ja jaksamisen mukaan. Yleinen tahti on yksi päivystysvuoro kuukaudessa, mutta siihen ei velvoiteta. Yhden päivystysvuoron pituus on kolme tuntia. Mitään eritystaitoja ei tarvita vaan tehtävään saa perehdytyksen kokeneelta kotakummilta.

Lisää tietoa kodasta saat Facebook-sivulta Uutelan kota. Siellä voit myös esittää kysymyksiä liittyen kotaan ja kotakummeuteen.

 

Halukkaat kotakummit, ilmoittautukaa vapaaehtoistyön koordinaattorille p.  040 7190824 tai puistokummit@hel.fi

 
 

Ympäristökasvatus