Mitä tehdä sunnuntaina helsingissä

Helsinki on hieno kaupunki viettää sunnuntai. Kaupungissa on paljon aktiviteetteja, jotka pitävät sinut kiireisenä, ja kaupungin ilmapiiri on rento ja miellyttävä. Tässä muutamia ideoita, mitä tehdä sunnuntaina Helsingissä.

Jos etsit aktiivista tekemistä, voit lähteä kävelylle tai pyöräilemään. Kaupungissa on monia kauniita puistoja, ja myös rantaviiva on ihastuttava. Jos tunnet itsesi laiskaksi, voit viettää päivän katsellen ihmisiä jollakin kaupungin monista aukioista.

Kaupungissa on paljon museoita ja taidegallerioita, joissa voit vierailla, tai voit tehdä veneretken jollekin läheiselle saarelle. Myös Helsingin eläintarha on vierailun arvoinen, ja se on erityisen suosittu perheiden keskuudessa.

Illalla voit nauttia aterian jossakin kaupungin monista ravintoloista tai käydä drinkillä jossakin monista baareista. Helsingissä on upea yöelämä, ja löydät varmasti jotain omaan makuusi sopivaa.

1. Vieraile Suomenlinnassa

Suomenlinna on merilinnoitus, joka sijaitsee kahdeksalla saarella Helsingin saaristossa Suomessa. Se on yksi maailman suurimmista merilinnoituksista ja Unescon maailmanperintökohde. Vierailijat voivat matkustaa Suomenlinnaan lautalla Helsingin Kauppatorilta. Linnoituksessa on useita museoita ja muita nähtävyyksiä, joihin voi tutustua, kuten Suomenlinnan museo, Kuninkaanportti, Suuri sisäpiha ja Kuivalaituri. Saarilla on myös useita ravintoloita ja kahviloita.

2. Lähde veneretkelle

Helsinkiin voi tutustua monella eri tavalla, mutta yksi parhaista tavoista on vesiltä käsin. Tarjolla on useita erilaisia venekierroksia, ja ne ovat loistava tapa nähdä kaupunki eri näkökulmasta.

Yksi suosituimmista venekierroksista on Helsingin saaristokierros. Tämä kierros vie sinut Suomen kauniin saariston läpi, ja pääset näkemään joitakin maan upeimmista maisemista. Kierros kestää noin kaksi tuntia, ja se on loistava tapa nähdä kaupunki eri näkökulmasta.

Toinen suosittu veneretki on Helsingin kanavakierros. Tällä kierroksella kuljetaan kaupungin kauneimpien kanavien läpi, ja pääset näkemään eri puolen

3. Vieraile Helsingin eläintarhassa

Helsingin eläintarha on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, ja siellä kannattaa käydä sunnuntaina. Eläintarhassa on yli 200 eläintä, muun muassa leijonia, tiikereitä, karhuja ja norsuja. Vierailijat voivat myös nähdä erilaisia lintuja, matelijoita ja sammakkoeläimiä. Eläintarhassa on myös suuri akvaario, jossa on erilaisia kaloja. Helsingin eläintarha on loistava paikka oppia eläinkunnasta ja hauska paikka koko perheelle.

4. Vietä aikaa Senaatintorilla

Senaatintori on Helsingin keskusaukio. Aukiota ympäröivät tärkeät rakennukset, kuten Helsingin tuomiokirkko, valtioneuvoston linna ja Helsingin yliopiston päärakennus. Aukiolla vietetään joka vuosi 6. joulukuuta itsenäisyyspäivän juhlaa, jolloin Suomen presidentti nostaa Suomen lipun valtioneuvoston linnan edessä olevaan lipputankoon.

Muina vuoden päivinä Senaatintori on loistava paikka rentoutua ja katsella ihmisiä. Aukiolla järjestetään usein tapahtumia ja esityksiä, ja se on opiskelijoiden suosittu opiskelupaikka. Siellä on myös muutamia ravintoloita ja kahviloita, joissa on ulkotiloja, joten se on täydellinen paikka nauttia kuppi kahvia tai ateria samalla kun nautit

5. Kävele Esplanadia pitkin

Esplanadi on puisto Helsingin keskustassa. Sitä reunustavat pohjoisessa Pohjola-rakennus, etelässä Helsingin Musiikkitalo ja idässä Suomen Kansallisooppera. Puisto on sekä paikallisten että turistien suosiossa, ja se on hyvä paikka kävelylle sunnuntai-iltapäivänä.

Esplanadilla on myös useita patsaita ja veistoksia, kuten kuuluisa Havis Amandan suihkulähde. Eila Hiltusen suunnittelema suihkulähde paljastettiin vuonna 1960. Siitä on tullut yksi Helsingin tunnistettavimmista maamerkeistä.

Jos etsit paikkaa, jossa voit rentoutua ja nauttia ulkoilmasta, Esplanadi on täydellinen

6. Vieraile Temppeliaukion kirkossa

Temppeliaukion kirkko on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä. Kirkko on rakennettu vuonna 1969 ja sen on suunnitellut arkkitehti Timo Suomalainen. Kirkko on rakennettu kiinteään kallioon ja siinä on kuparinen kupoli. Kirkko on tunnettu myös akustiikastaan. Kirkko on avoinna vierailijoille joka päivä kello 9-18.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta Mitä tehdä sunnuntaina Helsingissä

Mitä tehdä hellepäivänä?

Huljuttele laiturilla jalkoja vedessä.Rusketu terveellisesti.Käy ulkoilmakirpputorilla ja hanki hölmöjä ostoksia.

Mitä näyttää turistille Helsingissä?

Helsinki on kaunis kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa matkailijoille. Nähtävyyksiä ovat muun muassa Helsingin tuomiokirkko, Senaatintori, Vanha kauppahalli ja Sibelius-monumentti. Kaupungissa on myös useita hienoja museoita, kuten Suomen kansallismuseo ja Suomen kansallismuseo. Eikä mikään Helsingin-vierailu tietenkään olisi täydellinen ilman pysähdystä kuuluisassa Korkeasaaren eläintarhassa.

Mitä tehdä lauantaina Helsingissä?

Helsingissä on lauantaina paljon tekemistä. Voit esimerkiksi viettää päivän Linnanmäellä, käydä kaupunginmuseossa tai pyöräilemässä kaupungissa. Myös Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha ja Tähtitorni ovat mielenkiintoisia kohteita lauantaina.

Mitä voi tehdä yksin kesällä?

Kesä on täynnä mahdollisuuksia yksin viettämiseen. Voit lähteä vaikkapa retkelle luontoon, käydä kylpylässä tai hieronnassa, katsoa elokuvia tai sarjoja, lukea kirjoja tai kokeilla jotain uutta. Kesä on loistava aika tutustua itseesi paremmin ja nauttia oman seuran seurasta.

Miten selvitä helteellä?

Juo runsaasti, eikä ainoastaan vettä vaan myös esimerkiksi mehuja tai kivennäisvettä, jotta kehon suolatasapaino ei vaarannu.Vältä kuumalla alkoholia ja kofeiinia, koska ne kiihdyttävät verenkiertoa munuaisiin ja hidastavat suolan imeytymistä.Lisää kohteita säännöllisesti, jotta elimistö pystyisi käsittelemään kuumuutta paremmin.Varaa aikaa viilentymiseen, kun olet ollut ulkona kuumassa.Älä hikoile liikaa, koska se voi johtaa väsymykseen ja pahoinvointiin.Pukeudu kevyesti ja vältä liian tiukkoja vaatteita.Käytä aurinkorasvaa, jotta ihosi ei paleltuisi.Vietä aikaa viileässä paikassa, kun on erittäin kuuma.Älä tee liikaa töitä kuumassa paikassa.Jos sinulla on oireita kuumasta, kuten pahoinvointia, ota yhteyttä lääkäriin.

Mitä tehdä Helsingissä kesäpäivänä?

Helsingin kesä on täynnä toimintaa kaikenikäisille! Kauppatori ja Kauppahallit ovat loistava paikka viettää päivä, jolloin voi ihailla kaupungin maisemia, shoppailla tai vain nauttia herkullisesta ruoasta. Linnanmäki on hauska paikka viettää päivää perheen kanssa, ja Korkeasaaren eläintarha on ihana paikka tutustua erilaisiin eläimiin. Pyöräily on myös suosittu aktiviteetti Helsingissä, ja on loistava tapa tutustua kaupunkiin.

Mitä tehdä kaveriporukan kanssa?

Kaveriporukan kanssa voi tehdä monia hauskoja ja mielenkiintoisia asioita. Yhdessä voi esimerkiksi lähteä kartta-roadtripille, jolloin jokainen voi valita oman reittinsä ja nähdä mielenkiintoisia paikkoja. Lisäksi voi järjestää illallisen tai elokuvamaratonin, jolloin voi nauttia yhdessä maukkaasta ruoasta ja hyvästä seurasta. Olkaa myös turisteja omassa kaupungissanne ja tutkikaa paikkoja, joita ette ole vielä nähneet. Tehkää myös yhteinen soittolista, josta kaikki voivat nauttia.

Mitä tekemistä viikonloppuna?

Viikonloppuna on aina hyvä aika rentoutua ja tehdä jotain mukavaa. Asiaa, joita tehdä viikonloppuna, ovat esimerkiksi kokkailla jotain herkullista kotona tai lähteä piknikille. Myös kirjan lukeminen on mukava tapa viettää viikonloppua. Jos haluaa tehdä jotain aktiivisempaa, voi esimerkiksi lähteä lenkille tai vaikka pyöräilemään. Viikonloppuna onkin hyvä aika nauttia elämästä ja tehdä jotain mukavaa!

Mitä tehdä Helsingissä porukalla?

Helsingissä on paljon tekemistä porukalla. Voi käydä vaikkapa korkeasaaren eläintarhassa tai linnanmäellä. Myös vanhankaupungin kävelykierroksella voi tutustua paikalliseen historiaan. Porukalla voi myös mennä katsomaan teatteria tai elokuvaa.

Mitä tehdä viikonloppuna kumppanin kanssa?

On monia asioita, joita voit tehdä kumppanisi kanssa viikonloppuna. Voitte mennä antiikkimessuille, häämessuille tai osallistua yhdessä leivontakurssille. Voitte myös opetella tekemään etnisiä ruokia tai lähteä hiihtoretkelle. Jos haluatte lähteä luontoon, voitte lähteä patikoimaan ja tehdä piknik-lounaan. Tai voitte mennä paahtamaan vaahtokarkkeja tai tekemään pannukakkuja nuotiolla. Mitä ikinä valitsetkin, sinulla on varmasti hauskaa kumppanisi kanssa.

Mitä tehdä porukalla kun on tylsää?

Porukalla voi tehdä monia asioita kun on tylsää. Voi vaikka lähteä ulos juoksulenkille tai kävelylle. Tai jumppaamaan kotona. Tai milloin olet viimeksi venytellyt? Tee kasa kuntotestejä ja testaa, kuinka hyvässä kunnossa olet. Lähde pyöräilemään, rullaluistelemaan tai skeittaamaan. Harjoittele meditointia. Hanki värityskirja ja värittele menemään.

Mitä pariskunta voi tehdä?

Pariskunnat voivat tehdä paljon asioita yhdessä, kuten katsoa elokuvia, laittaa ruokaa, lähteä reissuun, käydä suihkussa yhdessä, lukea samaa kirjaa, ottaa torkut, kirjoittaa ja lukea kirjeitä sekä kävellä käsi kädessä. Yhdessä tekeminen voi vahvistaa parisuhdetta ja lisätä yhteyttä toiseen.

Mitä tehdä talvipäivänä?

Talvipäivänä voi tehdä monia erilaisia asioita, mutta yksi parhaimmista on kierrättää vanhat kesävaatteet. Tämä voi auttaa säästämään rahaa sekä pitää sinut kiireisenä ja tekemässä jotain mukavaa. Toinen hyvä vaihtoehto on suunnitella seuraavaa laskettelureissua tai lähteä sille. Tämä voi olla hauskaa sekä sinulle että ystävillesi, ja se auttaa myös pysymään aktiivisena talven aikana. Lumienkeleet ovat myös mukavaa puuhaa talvipäivänä, ja ne voivat auttaa sinua rentoutumaan ja nauttimaan ulkoilmasta. Leipomisesta voi myös tulla mukavaa puuhaa, ja voit leipoa pikkuleipiä tai muita herkkuleivonnaisia.

Mitä voi tehdä kesällä ilmaiseksi?

Kesällä on paljon tekemistä, joka ei maksa paljoa tai ei ollenkaan. Voit lähteä metsäretkelle tai rannalle, hyödyntää ilmaisia liikuntamahdollisuuksia tai pelata ulkopelejä kavereiden kanssa. Tee-se-itse kylpylähemmottelu tai pidä nyyttärit ovat myös mukavia ajanvietteitä kesällä.

Jätä kommentti