Puistokummiksi kaupunginpuutarhalle

Kaupungin yhdessä hienoimmista paikoista on tarjolla kesäpuuhaa aktiivisille kummeille, jotka voivat työskenellä arkisin klo 8 – 15 välillä. Työtä voi tehdä niin usein kuin itselle sopii, esim. yhtenä päivänä viikossa, mutta varsinkin ruusujen parhaimpaan kukinta-aikaan heinä-elokuussa, tekemistä riittää joka päivälle. Ainutlaatuinen tilaisuus varsinkin ruusujen ystäville!

Kaupunginpuutarhan alue on varsinainen salainen puutarha Töölönlahden pohjoispäässä. Ruusutarha on yöksi lukittu, aidattu puisto, ja Talvipuutarha vehreä ja ilmainen vierailukohde myös talvella. Sen takana sijaitseva yleisöltä suljettu kaupunginpuutarhan tuotantoalue tuottaa kukkaloistoa Helsingin tarpeisiin.

Talvipuutarhan edessä oleva, geometristä puutarhatyyliä edustava ruusutarha on kaupunginpuutarhuri Svante Olssonin suunnittelema ja se rakennettiin vuonna 1924. Samaan suunnitelmakokonaisuuteen kuuluvat myös harmaakiviset tukimuurit Talvipuutarhan edessä sekä alueen pohjoisrajalla. Puutarhaa rajaavat molemmilta reunoilta muotoon leikatut lehmukset. Kesällä silmä lepää yläterassin kesäkukkaryhmissä ja näyttävissä ruukkuistutuksissa. Vanhat ja uudet ryhmäruusulajikkeet ryöpsähtävät kukkaan heinäkuun tienoilla ja saattavat kukkia pitkälle syksyyn. Puutarhassa kukkii noin 3000 ruusua. Lisää puistosta ja sen historiasta löydät sivuilta Vihreät sylit.

Jos sinua kiinnostaa puistokummina toimiminen kaupunginpuutarhalla, ole yhteydessä kaupunkiympäristön vapaaehtoistyön kooridnaattoriin Armi Koskelaan, puh. 040-7190824, e-mail: armi.koskela@hel.fi.

 

 
 

Ympäristökasvatus