Suomenlinnan puistokummit

Puistokummitoiminnan kautta helsinkiläisille avautuu mahdollisuus pitää huolta Unescon maailmanperintökohteesta, joka on samalla yksi Helsingin kaupunginosista.

Suomenlinnassa puistokummit pääsevät työskentelemään muun muassa historiallisessa Piperin puistossa, Kirkkopuistossa ja Kasinopuistossa. Lisätietoa puistojen historiasta löydät Suomenlinnan nettisivuilta .

Puistokummit auttavat alueen kunnossapitämisessä muun muassa keräämällä roskia, haravoimalla sekä kitkemällä rikkaruohoja ja vieraslajeja. Henkilöille, joilla on viherhoidon osaamisessa erityistaitoja, on mahdollisesti tarjolla erityistehtäviä.

Suomenlinnassa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Vapaaehtoistyöllä on siten merkittävä osa historiallisen kohteen hoitamisessa ja säilyttämisessä.

Toiminnan ohjauksesta vastaavat alueelliset puistokummiohjaajat. Suomenlinnan puistokummiohjaajina toimivat puutarhurit Aino Heininen ja Pauliina Harvikka. Linnoituksen puistokummitoiminnan suunnittelusta vastaa hoitokunnan maisema-asiantuntija Iina Johansson. Iinalta voi kysyä lisätietoja toiminnasta: puh. 0295 338 322 tai iina.johansson@suomenlinna.fi.

Suomenlinnan puistokummiksi voi ilmoittautua Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristö toimialan asiakaspalvelussa Elimäenkatu 5 tai sähköpostitse vapaaehtoistyön koordinaattorille Armi Koskelalle, armi.koskela@hel.fi. Suomenlinnan vapaaehtoistyöhön voit tutustua tarkemmin täällä

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
 

Ympäristökasvatus