Kevätsiivoustalkoot 2020

Koska:
30/03/2020 @ 08:00 – 31/05/2020 @ 00:00
2020-03-30T08:00:00+03:00
2020-05-31T00:00:00+03:00
Hinta:
Maksuton
Yhteystiedot:
Armi Koskela
040-7190824

TALKOOT POIKKEUSOLOISSA

Koronaviruksesta jouhtuvan poikkeustilan vuoksi suosittelemme, ettei  yli 10 henkilön talkoita järjestetä ennen 13.5.. Talkoita koskee hallituksen linjaukset ja määräykset samalla tavalla kuin muitakin tapahtumia. Jos poikeustila jatkuu, niin silloin myös talkoiden ajankohta pitää siirtää myöhemmäksi tai perua ne kokonaan. Talkoita, joihin voidaan odottaa osallistuvan samanaikaisesti yli 500 henkilöä, saadaan tämän hetkisen ohjeen mukaan järjestää vasta kesäkuussa.

Mikäli asukkaat haluavat siivota ympäristöä samalla kun ulkoilevat, voivat he pyytää roskienkeruuvälineitä lainaan samaa kautta, kuin ilmoitetaan talkoot eli osoiteessa puistotalkoot.hel.fi. Koska isoja talkoita ei voida juuri nyt järjestää, voidaan pihtejä antaa pitkäaikaiseen lainaan, tällä hetkellä 13.5. asti. Pihdit voidaan toimittaa aikaisintaan 7 vuorokauden kuluttua ilmoituksen tekemisestä. Pihdit toimitetaan ilmoituksessa olevaan osositteeseen. Voit sopia kerätyn roskan poishausta välineet toimittavan tahon kanssa.

Tästä siis on kyse normaalioloissa:

Helsingin kevätsiivoustalkoita on järjestetty vuodesta 1984. Kaikki innokkaat kaupunkilaiset voivat järjestää omatoimisia talkoita haluamallaan alueella. Siivouskohteena ovat kaupungin yleiset viheralueet, metsät, rannat, tien pientareet ja puistot. Talkoojärjestäjä ilmoittaa talkoopaikan ja ajankohdan ja saa käyttöönsä roskapihdit ja jätesäkejä. Myös muita työvälineitä voi lainata. Välineet toimittaa alueellinen viherurakoitsija, joka on Helsingin kaupungin Stara tai yksityinen urakoitsija. Ilmoittautuessaan talkoojärjestäjä saa alueellisen yhdyshenkilön yhteystiedot ja voi tarvittaessa vielä sopia talkoiden yksityiskohdista. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen talkoita.

Kevätsiivoustalkooaika on huhtikuun alusta toukokuun loppuun, mutta Kaupunkiympäristö tukee asukkaiden järjestämiä talkoita ympäri vuoden.

Vuodesta 2020 lähtien talkoot ilmoitetaan sähköisesti netissä. Sähköinen alusta aukeaa 16.3. osoiteeseen puistotalkoot.hel.fi. Talkoot voi edelleen ilmoittaa myös puhelimitse asiakaspalveluun, puh. 09 310 22111.

Voit tiedottaa talkoistasi tulostamalla alla olevan talkoojulisteen tai pyytää asiakaspalvelua lähettämään sinulle niitä.

Talkoojuliste

Tarkemmat ohjeet löydät täältä:

Talkootiedote_2020

 

SATAKOLKYT-rantatalkoot

Mikäli olet kiinnostunut siivoamaan rantoja, ole yhteydessä SATAKOLKYT-hankeeseen, joka koordinoi rantatalkoita ympäri Helsinkiä. SATAKOLKYT-hankeesta löydät lisätietoa osoitteesta satakolkyt.fi.

Helsingissä on 130 km upeaa merenrantaa, jossa talkoillessa pääsee samalla nauttimaan kauniista merimaisemista. SATAKOLKYT-kampanjan tavoitteena on saada koko rantaviiva siivottua talkoovoimin. Rantoja lähimmistä kirjastoista saa lainattua SATAKOLKYT-talkoosettejä, jotka sisältävät 10 roskapihdit ja roskapusseja.

Osallistumisohjeet:

  • Valitse siivouskartalta www.satakolkyt.fi pätkä siivoamatonta rantaa ja ilmoita siivousajankohta.
  • Hae roskapihdit ja roskapussit lainaan kartalla näkyvistä kirjastosta.
  • Nauti ulkoilusta rannalla ja siivoa samalla ranta roskista.
  • Jätä roskat isoihin jäteastioihin, jotka löydät siivouskartalta.
  • Ilmoita ranta siivotuksi kartalle ja rannan väri muuttuu vihreäksi!

Lisätiedot: www.satakolkyt.fi tai SATAKOLKYT-koordinaattori puh. 044 270 0573.