Torju haitalliset vieraslajit!

Haitalliset vieraskasvilajit leviäviä voimakkaasti ja valtaavat alueita kotimaisilta luonnonkasveilta. Usein pihoista ja puutarhoista leviävät haitalliset lajit on syytä hävittää omalta tontilta ja myös yleisiltä viheralueilta.

Haitallisin on jättiputki, jonka havainnoista pyydetään ilmoittamaan kaupunkiympäristön asiakaspalveluun, jotta torjunta voidaan järjestää. Asiakaspalveun yhteystiedot löydät täältä.

Jättiputki on erittäin haitallinen vieraslaji, joka on syytä hävittää ammattilaisten toimesta.

Muita vieraslajeja, kuten jättipalsami, komealupiini, tattaret ja piiskut voi kitkeä talkoilla. Myöskin kurtturuusu (Rosa rugosa) on vahingollinen rannoilla, joissa se leviää herkästi täyttäen koko alueen.

Kaupunkiympäristö tukee yleisten viheralueiden talkoita noutamalla vieraslajijätteen pois sekä tarjoamalla ohjeita ja opastusta. Kerää kasaan vieraslajien torjuntaporukka ja ilmoita talkoista vapaaehtoistyön koordinaattorille, puistokummit@hel.fi.

Kaupunkiympäristön toimiala järjestää jättipalsami-, kurtturuusu- sekä muita vieraslajitalkoita touko-syyskuussa. Talkooajankohdan löydät ajankohtaista osiosta.

Jättipalsamitalkoita järjestää myös Helsingin luonnonsuojeluyhdistys.

Lue lisää:  Haitallisten vieraskasvilajien torjuntaohje

Vieraslajiportaali vieraslajit.fi

Tatar

 

Jättipalsamin kukka

 

Jättipalsamin taimi

 

 
 

Ympäristökasvatus