Torju haitalliset vieraslajit!

Haitalliset vieraskasvilajit leviäviä voimakkaasti ja valtaavat alueita kotimaisilta luonnonkasveilta. Usein pihoista ja puutarhoista leviävät haitalliset lajit on syytä hävittää omalta tontilta ja myös yleisiltä viheralueilta.

Haitallisin on jättiputki, jonka havainnoista pyydetään ilmoittamaan kaupunkiympäristön asiakaspalveluun, jotta torjunta voidaan järjestää. Asiakaspalveun yhteystiedot löydät täältä.

Jättiputki

Muita vieraslajeja, kuten jättipalsami, kurtturuusu, tattaret ja piiskut voi torjua talkoilla. Kaikkien lajien kohdalla vaaditaan sitkeyttä, sillä torjunta vaatii menetelmästä riippumatta vuosien torjuntaa.

Kaupunkiympäristö tukee yleisten viheralueiden talkoita noutamalla vieraslajijätteen pois sekä tarjoamalla ohjeita ja opastusta. Kerää kasaan vieraslajien torjuntaporukka ja ilmoita talkoista vapaaehtoistyön koordinaattorille, puistokummit@hel.fi.

Kaupunkiympäristön toimiala järjestää jättipalsami-, kurtturuusu- sekä muita vieraslajitalkoita touko-syyskuussa. Talkooajankohdan löydät ajankohtaista osiosta.

Jättipalsamitalkoita järjestää myös Helsingin luonnonsuojeluyhdistys.

Lue lisää:  Haitallisten vieraskasvilajien torjuntaohje

Vieraslajiportaali vieraslajit.fi

Tatar (kuva Jouko Rikkinen)

 

Jättipalsami

 


Jättipalsamin taimi
 
 

Ympäristökasvatus