5 Parasta maata vierailla urheilun takia

Urheilu on yksi seuratuimmista asioista maailmassa ja eri lajien urheilufaneja on valtava määrä. Tosifanit ovat myös innokkaita reissaajia, jotka haluavat nähdä mitä eri maat tarjoavat heille urheilun osalta, oli se sitten ottelun katsomista ja tutustumista jonkin maan parhaimpiin stadioineihin. Tässä artikkelissa tutustumme useampaan maahan, jotka ovat parhaimpia reissukohteita nimenomaan urheilufaneille. 

Matkustamisen suosio on kasvanut valtavasti viime vuosien aikana, ja moniin kohteisiin pääseminen on sen myötä helpottunut. Syitä matkustamiselle on monia sillä kyseessä voi olla esimerkiksi rentouttava viikon tai kahden loma jonnekin mieluisaan kohteeseen, hyvinkin aktiivinen reissu oman lempiharrastuksen parissa tai reppureissaaminen useamman kuukauden ajan eri maissa. 

Reissaaminen monesti avartaa omia näkemyksiä, kun pääsee tutustumaan uuteen kulttuuriin ja ympäristöihin. Se voidaan nähdä myös hyvinvointia parantavana, sillä monesti arjesta irtautuminen onnistuu helposti matkustamisen avulla, mikä samalla myös rentouttaa. Toisinaan matkustamiseen voi liittyä omat mieltymykset, kuten kiinnostus tiettyä urheilulajia kohtaan, jolloin sitä innostuu reissaamaan vain nähdäkseen enemmän oman joukkueensa pelejä tai lajiin liittyviä muita asioita. 

Urheilufanien matkakohteet

Monet urheilun ystävät ovat innokkaita reissaajia, jotka haluavat päästä näkemään omaan lajiinsa liittyviä asioita ulkomailla tai suosikkijoukkueensa vakiostadionin tai ottelun. Eri urheilulajeja pelataan paljon ympäri maailmaa, ja sen vuoksi erilaisia kohteita urheilufaneille onkin useita. Käymme seuraavaksi läpi parhaimmat kohteet ja mitä niistä voi odottaa.

Espanja tarjoaa paljon koettavaa urheilufaneille

Yksi jalkapallofanien pakollinen kohde on Espanja, joka tunnetaan värikkäästä kulttuuristaan, upeasta arkkitehtuuristaan ja monista rantalomakohteistaan. Etenkin Barcelona on kuuluisa La Liga -otteluistaan, mutta huomaa, että Camp Nou -stadion on parhaillaan rakenteilla, joten kauden 23/24 ottelut pelataan Estadi Olímpic Lluís Companys. New expekt-alustalla voit nähdä, että Barcelona on kannattajiensa ansiosta edelleen kotiotteluiden suosikki, vaikka se pelaa eri kotikentällä. Kotituki on vertaansa vailla – Katalonian jättiläisten fanit inspiroivat joukkuettaan ikään kuin he olisivat Camp Nou. Siitä huolimatta häiriöitä tapahtuu edelleen. Äskettäinen peli Gironaa vastaan on todiste siitä. Barca hallitsi peliä, mutta hävisi silti.

Espanja hemmottelee myös paljon muita urheilufaneja, sillä espanjalaiset ovat kiinnostuneita myös tenniksestä, Formula 1:sta sekä ratsastuksesta. Monet kaupungit pitävät sisällään urheilubaareja, joissa pääsee nauttimaan ottelun katsomisesta muiden innokkaiden fanien kanssa. Eikä tietenkään pidä unohtaa kauniita golfkenttiä, joita Espanja on täynnä. Golfareille Espanja on todella mieluinen kohde, ja jokainen kenttä tarjoaa varmasti paljon haastetta.

Lontoo on todellisen urheilufanin kohde

Englannista tulee helposti urheilun osalta mieleen jalkapallo, eikä ihme. Se on nimittäin suosituimpien urheilulajien kärjessä Lontoossa, jonka lisäksi sen nimi kantaa peräti 13 kansainvälistä jalkapallojoukkuetta. Väen paljous voi yllättää kun kohdalle sattuu sopivasti jalkapallo-ottelu. 

Toinen brittejä innostava urheilulaji on kriketti. Mikäli krikettiottelu kiinnostaa, niin suunnaksi kannattaa ottaa Lord´s Stadium ja siellä käytävä ottelu. Englanti on toki myös tunnettu hevosurheilusta, ja silmällä kannattaakin pitää Epsom Downsia ja Ascotia, sillä adrenaliiniryöppy on taattu. Englanti ja erityisesti Lontoo ovat todellakin huippukohteita urheilufaneille. 

Intia vakuuttaa monipuolisen kiehtovalla kulttuurillaan sekä kriketillä

Kiehtova Intia tarjoaa reissaajilleen paljon nähtävää ja koettavaa. Moni reissaa maassa sen monipuolisen kulttuurin, herkullisen ruoan, uskomattoman luonnon sekä pitkien hiekkarantojen takia. Mutta monipuolisuus näkyy myös urheilussa. 

Haryanan osavaltio epäilemättä koko maan urheilullisin ja Intialla onkin rikas historia urheilussa. Kriketti on yksi Intian suosituimmista lajeista, mutta maassa seurataan kovasti myös jalkapalloa ja tennistä. Lajit kuten shakki ja kabaddi ovat Intiasta peräisin. 

Intian reissulle kannattaakin ottaa suunnaksi ainakin seuraavat kohteet: Jawaharlal Nehru Stadium Delhissä tai Keralan Kochissa, Salt Lake Stadium Kolkatassa sekä Shree Shiv Chhatrapati Sports Complex Punessa. Näissä riittää ihasteltavaa. 

Japani tarjoaa baseballia ja kamppailulajeja

Usein Japani tulee monien mieleen silloin, kun puhutaan baseballista. Vaikka laji onkin keksitty New Yorkissa, näyttävät japanilaiset pitävän siitä jostain syystä eniten. Baseballin lisäksi Japani on loistava kohde sumopainin ja kamppailulajien ystäville. Tokio ja Japani ovat urheilun tosifaneille yksi jännittävimmistä matkailukohteista. 

Värikäs Brasilia jalkapallofanien kohteena

Yksi jalkapallofanien ihanteellisimmista matkailukohteista on ehdottomasti Brasilia, sillä maa on täynnä lajin ystäviä. Etenkin Riossa tunnelma voi kohota erittäin valloittavaksi. Unohtumattomia kokemuksia kannattaa lähteä hakemaan erityisesti Macarana -stadionilta silloin, kun kotijoukkue on siellä pelaamassa. Ottelun katsominen 70 000 hengen joukossa on ikimuistoinen elämys, jota ei varmasti kannata missata.

Vähän toisenlaiseen jalkapalloon pääsee tutustumaan Sao Paulossa, sillä siellä pelataan paljon katujalkapalloa. Se onkin loistava keino päästä tutustumaan jalkapallon kulttuuriin entistä paremmin. 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on tSzuN6YX8ZLLoWl73rl3fVHllLvKKHgAGkgQR0Ay0IDFARl2hRFqA3_mD7R7MAqSZU7zq71V1E1803QMXo9ZaTNu8HjVe278dXP5sBoBUzWqYCBr5ZItrHK3xsJjIsh0K77rVYPnJF3Oixhx-qvnKX8aTiEY4_Wb

Maailma täynnä upeita kokemuksia urheilun ystäville

Maailmalla riittää mitä upeampia reissukohteita, ja monet tarjoavat paljon nähtävää myös urheilufaneille. Monessa maassa voi päästä mukaan useammankin lajin otteluihin tai näkemään muuten vain miten paljon laji on mukana paikallisessa kulttuurissa. Tässä artikkelissa mainitut muutamat reissukohteet ovat todellakin kokemisen arvoisia. 

Jätä kommentti