Mitä tehdä yksin kesällä?

Kesä on täällä ja monet meistä miettivät, miten viettää aikaa yksin. Ystävien ja perheen lomat voivat olla erilaisia ja silloin tarvitsee löytää omalle ajalle jotain hauskaa tekemistä. Onneksi on monia mahdollisuuksia löytää hauskaa tekemistä myös yksin kesällä. Tässä artikkelissa esittelen muutamia ideoita.

Käy uimassa

Uiminen on hauska ja terveellinen tapa viettää aikaa yksin. Jos sinulla on ranta lähellä, se on loistava paikka viettää aikaa. Voit mennä uimaan, uintiretkille tai vain rentoutumaan rantakalliolla. Jos et asu meren äärellä, voit hakea uimahallista. Uimahallissa voit myös liikkua ja hyödyntää kaikki sen antamat palvelut.

Ota aurinkoa

Kesäisin on ihanaa ottaa aurinkoa. Se tuo mukavasti energiaa ja virkistää. Varo kuitenkin auringonpolttamaa! Muista levittää aurinkorasvaa ja istua varjossa välillä. Ota aurinkoa turvallisesti, niin saat nauttia siitä.

Mene ulos valokuvaamaan tai kuvaa sisällä

Valokuvaaminen on hauska harrastus ja kesällä on paljon ihania kuvia otettavaksi. Ota vaikka punaiset marjakorit, linnut tai puistojen pelikoneet. Voit myös pysähtyä ja ottaa kuvia maaseudun maisemista. Valokuvaaminen ei ole vain ulkona-asia, vaan voit myös kuvata sisällä. Etsi paikkoja talosi sisällä joissa on kivoja ja kiinnostavia esineitä.

Leivo/tee jotain ruokaa

Ruoanlaitto on todella hauskaa ja se on hyvä keino viettää aikaa yksin. Voit leipoa herkullisia leivonnaisia, valmistaa itsemakuisia ruokia tai juomia. Voit myös kokeilla uusia reseptejä ja mausteita. Nauti koko prosessista ja nauti lopputuloksesta.

Katso netistä elokuvia

Voit katsoa elokuvia ja televisiosarjoja netistä. Voit katsoa uusimpia elokuvia tai vanhojen klassikoiden. Voit myös katsoa hauskoja sarjoja, joissa on värikästä dialogia. Elokuvat ovat hauskaa viihdettä.

Mene yksin leffaan

Se on yksi parhaista tavoista viettää aikaa yksin. Mene yksin leffaan ja nauti siitä. Leffasta saa paljon iloa ja voit aina oppia jotain uutta. Voit myös kokeilla erilaisia elokuvageenejä ja nähdä erilaisia elokuvia.

Mene shoppailemaan

Shoppailu on hauskaa, kun voit ostaa itsellesi jotain uutta. Voit mennä esimerkiksi kauniiseen vaateliikkeeseen, lelukauppaan tai kirjakauppaan. Voit myös tutkia joitain paikallisia markkinoita ja katsella kaikkia niiden kiehtovia tuotteita.

Hae herkkuja kaupasta ja mene puistoon nauttimaan niitä.

Joskus yksinolosta tulee tylsää, mutta herkkujen syöminen auttaa! Hae kaupasta suosikkisi ja vie ne puistoon. Puisto on hyvä paikka rentoutua ja nauttia herkuista yksin.

Mene huvipuistoon

Jos haluat viettää hauskan päivän, mene huvipuistoon! Huvipuistoissa on lukemattomia asioita tekemistä ja voit haastaa itsesi ja menettää pelkoasi. Kokeile eri laitteita ja heiluta hiuksiasi vauhdikkaan vuoristoradan alla.

Mene katsomaan kaupungin nähtävyyksiä

Joskus on kiva mennä katsomaan kaupunkinsa nähtävyyksiä. Tutustu historiaan ja arkkitehtuuriin. Voit myös etsiä paikkoja joihin et ole ennen käynyt. Kaikista näistä paikoista saat uusia kokemuksia ja ehkä jopa uudenlaisia näkökulmia.

Pyöräile keskustaan (jos et asu keskustassa)

Jos et asu keskustassa, pyöräily on hyvä tapa tutustua alueeseen. Voit ottaa polkupyörin ja lähteä tutustumaan kaupunkiin. Pyöräily on myös hauskaa ja terveellistä. Pysähdy välillä ja tutustu alueeseen.

Mene keräämään roskia ulkoa (liikuntaa saa ja luonnon siistiksi!)

Kerääminen ulkona on hauskaa ja tekee hyvää luonnolle. Voit mennä ulos ja kerätä roskia. Liikunta saa ja samalla saat luonnon siistiksi. Voit myös kertoa muille, miksi luonnon siisteys on tärkeää.

Pyöräile toiseen kaupunkiin

Kesällä on mukavaa lähteä seikkailuun ja pyöräillä toiseen kaupunkiin. Voit suunnitella reittisi ja ladata kartan älypuhelimeesi. Tutustu uusiin paikkoihin ja nauti matkan aikana kaikesta, mitä näet.

Tee päiväretki junalla esimerkiksi Helsinkiin.

Päiväretket junalla ovat hauskoja ja helppoja. Voit suunnitella päivän ja mennä esimerkiksi Helsinkiin. Voit tutustua kaupunkiin, nähdä museoita ja syödä herkullista ruokaa. Se on loistava tapa viettää päivä yksin.

Jätä kommentti