Näin vähennät stressiä arjessa – 4 tapaa

Tavallinen elämä voi sisältää yllättävänkin paljon haasteita ja kiireitä, ja näiden seurauksena se voi sisältää myös paljon stressiä. On vain karu totuus, että stressi kuuluu elämään. Sen ei kuitenkaan tulisi antaa olla turhan hallitseva osa arkea, vaan jokaisen henkilön tulisi itse pyrkiä hallitsemaan heidän stressiään mahdollisimman hyvin. Tässä artikkelissa olevalla neljällä nopealla ja tehokkaalla keinolla voit vähentää stressiä arjessa ja pyrkiä saavuttamaan sen kautta paremman mielenrauhan jokapäiväisissä tilanteissa. 

1 – Ulkona luonnossa oleminen 

Luonnossa liikkuminen tarjoaa mahdollisuuden irrottautua kaupungin kiireistä ja teknologian aiheuttamasta melusta. Kävely metsäpoluilla, patikointi vuoristoissa tai päivä retkellä rannalla voivat auttaa sinua yhdistymään luontoon ja vähentämään stressiä. Luontoympäristö tarjoaa rauhallisen ja rauhoittavan taustan, joka auttaa unohtamaan arjen huolet ja murheet. 

On myös tutkittu, että vain 20 minuuttia luonnossa riittää mielialan kohenemiseen. Ja jo aivan ne ensimmäiset kymmenen minuuttia luonnossa auttavat parantamaan keskittymiskykyä. Etsi siis itsellesi helposti saavutettavissa oleva luontokohde, joka voi olla päivittäisiä retkiä varten aivan se oma lähimetsä. Tärkeintä olisi, että sinne ei kuuluisi jatkuvasti autojen äänet, voisit mahdollisesti kuulla lintujen laulavan, ja pääsisit pois stressitekijöiden ääreltä. 

2 – Liikunta ja muu terveellisyys 

Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat tehokkaita keinoja stressin hallinnassa. Liikunta on erinomainen tapa vapauttaa endorfiineja, kehon ”onnellisuushormoneja”, ja samalla se parantaa fyysistä terveyttä. Valitse liikuntamuoto, joka sopii sinulle parhaiten, oli se sitten lenkkeily, jooga, uinti tai kuntosaliharjoittelu. Säännöllinen liikunta voi auttaa pitämään stressin kurissa. 

Terveelliset elämäntavat, kuten tasapainoinen ruokavalio ja riittävä uni, ovat myös tärkeitä stressin hallinnassa. Ruokavalio, joka sisältää monipuolisesti ravintoaineita, tarjoaa keholle tarvittavat voimavarat stressin torjumiseen. Riittävä uni on välttämätöntä mielen ja kehon palautumiselle päivän rasituksista. Liikunta yhdistettynä terveellisiin elämäntapoihin muodostaa kokonaisvaltaisen stressinhallinnan strategian, joka edistää terveyttä ja hyvinvointia. Nämä tekijät auttavat vähentämään stressiä ja luomaan tasapainoa elämään. 

3 – Meditointi ja rentoutuminen 

Meditaatio ja rentoutusharjoitukset voivat auttaa sinua saavuttamaan paremman mielenrauhan, ja vähentämään tämän avulla stressiä. Meditaatiossa tarkoituksena on opetella keskittymistä, rauhoittumista ja rentoutumista, ja lisäksi se auttaa viemään ajatukset hetkeksi pois arjen muista murheista. Kun meditoinnista tulee tapa ja sen oppii toteuttamaan oikealla tavalla, on se oiva apu stressin ja ahdistuksen hallitsemisessa. 

Meditaation aloittaminen voi tuntua vaikealta, ja ensimmäisellä kerralla harvoin saavutetaan sitä lopputulosta, jota henkilöt meditaatiolta hakevat. Siksi meditaatio on hyvä aloittaa lyhyillä ja päivittäisillä istunnoilla, ja niiden pituutta kannattaa lisätä vasta sitten, kun sillä alkaa olemaan oikeanlainen vaikutus kehoon ja mieleen. Rentoutusharjoitukset, kuten syvä hengitys ja kehon skannaaminen voivat myös auttaa vähentämään stressin tunnetta.

4 – Arkeen lisärahan saaminen 

Rahaan liittyvät asiat ovat yksi suurimmista stressin lähteistä monille suomalaisille ihmisille. Vain harvat kokevat, että heillä on tarpeeksi rahaa arkeen, ja että heillä ei olisi tarvetta ylimääräiselle tulonlähteelle. Juuri tästä johtuvasta syystä nykypäivän yhteiskunta on kehittynyt siihen suuntaan, että ihmisillä voi olla mahdollisuus tehdä lisätienestejä eri tavoin verkossa, muun muassa oman harrastuksensa avulla. 

Esimerkiksi, jos olet taitava valokuvaaja, voit myydä omia valokuviasi verkossa. Lisäksi hieman erilainen tulonlähde on vastata verkossa oleviin kyselyihin, joiden kautta kuluttajat voivat saada esimerkiksi euron per vastattu kysely. Lisäksi muun muassa parhaat veikkausbonukset voivat pitää sisällään niin yksinkertaiset ja helpot bonusehdot, että tavallisella kuluttajalla voi olla jopa realistiset mahdollisuudet muuttaa ne oikeaksi rahaksi. Ei kannata myöskään sulkea pois erilaisia freelancer-töitä, joita omalla osaamisella ja koulutuksella on mahdollista saada.

Jätä kommentti