Parhaat vinkit tulevalle kesälle 2022 – nappaa nämä talteen!

Kesä alkaa jo pian kolkuttelemaan ovea, vaikkakin ulkona vallitsevan säätilan mukaan ei siltä tunnu näyttävän. Voi olla, että lunta on vielä toukokuun puolellakin maassa, mutta ei se estä kuitenkaan kesää ja kesämieltä saapumasta kuitenkaan. Edessä taitaa myös olla ensimmäinen kesä pariin vuoteen, kun kesästä ja sen tarjoamista tapahtumista pääsee nauttimaan melkein kuin ennen koronaviruspandemiaakin. Tulevana kesänä 2022 on tarjolla paljon erilaisia festivaaleja, tapahtumia, konsertteja, kulttuuria, matkailua ja vaikka mitä muuta nautittavaksi. Listasimme muutaman hyvän tärpin, mitkä kannattaa ensi kesän aikana kokea tai missä kannattaa vierailla, mikäli ne vain omiin kesäsuunnitelmiin sopivat. Jos taas mitään kesäsuunnitelmia ei vielä ole juuri sinulle kertynyt, niin näistä onkin sitten hyvä napata itselleen ideoita kesän suunnittelua varten. 

Erilaisia festivaaleja sekä konsertteja

Viime kesänä, kesällä vuonna 2021 pääsi nauttimaan jonkin verran live-musiikista ja erilaisista konserteista. Tulevana kesänä 2022 kuitenkin kaikki isommatkin festivaalit ovat päättäneet palata tarjontaan, ja tätä varmasti moni onkin odottanut ja kaivannut viimeiset vuodet. Paluun muutaman vuoden tauon jälkeen tekevät Ruisrock, Provinssi, Ilosaarirock sekä Flow Festival ja tässä vain muutama mainittuna. Luvassa on todella kattava festivaali- sekä musiikkikesä. Tarjontaa löytyy niin isoista kuin pienemmistäkin tapahtumista, joten tämän kesän tarjonnasta löytyy varmasti aivan jokaiselle jotain mieluisaa. 

Luontokohteet ympäri Suomea

Suomalaiset ovat innostuneet muutaman viime kesän aikana entistä enemmän luonnossa retkeilystä ja patikoinnista. Kansallispuistojen kävijämäärät ovatkin olleet huimassa nousussa edellisten vuosien aikana, eikä tälle ole nähtävissä hiipumista ainakaan ihan hetkeen. Hienoja luontokohteita löytyy aivan pohjoisesta aina eteläiseen Suomeen asti, joten asuit sitten missä päin tahansa Suomea, niin luontokohteita kyllä riittää tutkittavaksi. Mainittakoon hieman pohjoisempaa Suomesta löytyvät Oulangan kansallispuisto sekä Hossan kansallispuisto. Eteläisemmässä Suomessa kannattaa harkita tutustumista Repoveden kansallispuistoon tai vaikkapa Kolin hienoihin maisemiin. Välillä luonnossa liikkuessa haluaa pitää pienen tauon ja hengähdyshetken ja tällöin onkin oivallista vaikkapa kaivaa puhelin esille ja pelata hetki erilaisia nettipelejä. Voit helposti tähystää täältä parhaat pelipaikat juuri sinulle. Pienen tauon ja pelailun jälkeen on taas mukava jatkaa tarpomista luonnossa.

Lähde tutkimaan vanhoja kaupunkeja

vanha kaupunki

Suomen kaupungit ovat pullollaan ihania ja viehättäviä vanhoja kaupunginosia, joista mainittakoon ainakin Porvoo, Naantali sekä Rauma. Näistä jokainen oikein syttyy eloon aina kesäisin, joten ne ovatkin juuri parhaimmillaan juuri silloin. Löydät näistä kaikista hyviä ravintoloita, viihtyisiä kahviloita, monenmoisia pikkupuoteja tutkittavaksi sekä lukuisia pieniä katuja ja kujia tallattavaksi. Näissä vanhoissa kaupungeissa vierähtää helposti kokonainen kesäpäivä!

Kulttuuria metsästämään taidenäyttelyistä ja museoista

Museot olivat pitkään kiinni, vaikkakin niihin nyt on taas tovin päässyt vierailemaan. Kannattaakin siis lähteä tutustumaan erilaisiin taidenäyttelyihin ja museoihin ympäri Suomea, monet museot tarjoavat aivan uusia näyttelyitä aina kesän kynnyksellä ja kesän ajan, joten vanhoja teoksia ei tarvitse lähteä katselemaan. Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä on myös avannut ovensa taas jälleen vierailijoille, kun kyseinen museo oli pitkään remontissa. Suosittelemme siis, että suuntaat katsastamaan ainakin uudistuneen Kiasman ja sen tarjoamat upeat näyttelyt. 

Jätä kommentti