Syksy ja luonnon terapeuttinen voima

Syksy on vuodenaika, joka tarjoaa monelle uuden alun. Kesälomat ovat takana ja paluu arkeen saa miettimään mistä taas aloitettaisiin. Usein voidaan puhua toisesta uudesta vuodesta, johon liittyvät lupaukset muutokseen sekä halu kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiin. Suomalainen luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun, rentoutumiseen ja mielenrauhan löytämiseen.

Sen upea väriloisto saa kenet tahansa meistä unohtamaan arjen kiireet ja pysähtymään hetkeksi hengittämään syvään.

Aikaa rauhoittumiselle ja viihteelle

Sen myötä, kun illat alkavat hämärtymään ja ilmat kylmenemään, saattaa tehdä mieli kaivaa mukava viltti esiin ja kietoutua siihen. On ehdottoman tärkeää muistaa levätä sekä viihtyä esimerkiksi livepelien parissa sivustoilla kuten live casino tai uppoutua suosikkisarjojen pariin. Välillä tekee kuitenkin hyvää reipastua ja lähteä luonnon helmaan.

Ruska on yksi kauneimmista vuodenajoista Suomessa. Puiden punaiset, keltaiset ja oranssit lehdet luovat kauniin maiseman, joten jo vaikka pieni kävelylenkki lähimetsässä tai puistossa ihaillen näitä maisemia saa aikaan huomattavasti virkeämmän mielen.

Hyvinvointia luonnosta: metsän antimet talteen

Ulkoilun voi kääntää kaikella tapaa hyödyksi ja samalla hyödyntää luonnon antimia. Metsästä löytyy vielä pitkälle syksyyn marjoja, sieniä ja muita luonnonantimia, joita voi kerätä talteen talven varalle. Etenkin sieniä löytyy paljon, mutta niiden lisäksi todellisia vitamiinin lähteitä ovat variksenmarja, lillukka, juolukka ja tyrni.

Toki ruskasta voi nauttia vain luonnossa kävellen ilman tarvetta kerätä sieltä mukaan saalista. Ulkoilma ja liikunta on mitä parhain tapa valmistautua kylmään talveen sekä vahvistaa immunijärjestelmää ennen kuin flunssakausi on täällä. Näin on mahdollista välttyä ainakin pahimmilta sairastumisilta.

Luonnon läsnäolo vahvistaa hyvinvointia

Tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnossa liikkumisella on positiivisia vaikutuksia sekä ihmisen fyysiseen että psyykkiseen terveyteen. Kukapa ei nauttisi siitä, kun ilma on jo aavistuksen kirpakka ja jalkojen alla voi tuntea pehmeän sammaleen. Korvissa voi kuulla puiden huminan sekä ihailla silmien edessä avautuvaa upea väriloisto.

On useita eri tapoja pitää huolta terveellisistä elämäntavoista, mutta luonnon läsnäolo on jotain täysin ainutlaatuista. Syksy on mitä parasta aikaa ottaa mukaan retkituolit, laittaa kahvit tai teet termospulloon ja lähteä luonnon helmaan. Se on mitä parhain tapa ladata akkuja ja palautua työpäivästä.

Syksy tarjoaa kaikki mahdollisuudet pitää huolta itsestään

Syksy tarjoaa kaikki mahdollisuudet pitää huolta itsestä ja omasta hyvinvoinnista. Suomalaiset ovat siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että pääsemme luontoon suoraan omalta kotiovelta riippumatta missäpäin Suomea asumme. Tämä vuodenaika on loistava hetki pysähtyä ja antaa luonnon hoitaa meitä.

Samalla on mahdollista hyötyä sieltä lyötyvistä aarteista, jotka voi poimia talteen talven varalle. Syksyn väriloisto, hämärtyvät illat ja raikas ulkoilma auttavat löytämään mielenrauhan sekä pitämään huolta itsestämme. Tämä on myös se aika, jolloin on lupa nauttia kynttilän valosta ja rauhallisista hetkistä takkatulen edessä viltin alla.

Jätä kommentti